Deltagare_utbildningar

Hos oss finns en studie- och yrkesvägledare, Catrine Angantyr, som du kan diskutera utbildningsfrågor med.

Gymnasiealternativet

är en unik möjlighet för dig som inte slutfört gymnasiet. Under utbildningen får du ta reda på vad du vill och kan, yrkesvägledning, kunskap om vad som krävs för att få och behålla ett arbete, kunskap om arbetsmiljö och säkerhet samt handledning på praktikplatsen. Utbildningen genomförs på Nynäshamns gymnasium. Lunch och SL-kort ingår i utbildningen. Är du intresserad så hör av dig till Kim Dahlin, kim.dahlin@nynashamn.se.

Är du ung och arbetssökande och har avslutat skolan i förtid kan en Studiemotiverande kurs (SMF) vara något för dig.

Kursen genomförs av olika folkhögskolor, den närmaste ligger i Haninge.  Programmet pågår under 12 veckor (60 dagar). Syftet med kursen är att underlätta för dig och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser att få jobb. Kontakta din handläggare på Ung i Nynäs som kan ge mer information och slussa dig rätt.

Utbildningar på Nynäshamns KompetensCentrum

Den kommunala vuxenutbildningen i Nynäshamn har ett varierat utbud med möjlighet att läsa på hel- eller deltid, i klassrum eller distans. Ta t ex chansen att läsa en sommarkurs! Inom välfärdsområdet (skola, fritids, sjukvård, äldreomsorg) finns det jobb! Till hösten startar utbildningar som matchar dessa områden: barnskötare, elevassistent och vård och omsorg. Sista ansökningsdag är den 27 maj. Kontakta din handläggare som kan slussa dig rätt.

Kulturhantverket – byggnadsvårdsutbildning

Nu finns en byggnadsvårdsutbildning i Haninge/Jordbro. Utbildningen riktar sig till dig som är inte avslutat gymnasiet och bor i Haninge, Nynäshamn eller Tyresö, och som gillar att snickra och måla. I utbildningen får du lära dig att gå från en ritning till ett färdigbyggt hus, vilka verktyg, material och färger som behövs. Du kommer att få chansen att prova på lite av varje. Kursen genomförs av yrkesgymnasiet Fredrik i Haninge. Kontakta någon i Ung i Nynäs om du är intresserad. Är du över 20 år måste ansökan ske via komvux innan du beviljas plats.

Arbetsmarknadsutbildningar

Arbetsförmedlingen genomför kontinuerligt olika korta utbildningar. Information om vilka utbildningar som finns hittar du på www.arbetsformedlingen.se. Utbildningarna kan vara yrkesinriktade eller förberedande för arbete eller studier. Utbildningstiden är vanligtvis inte längre än sex månader. Rådgör med din handläggare om detta kan vara något för dig.